Kaštier po roku opäť s medailou z Majstrovstiev SR družstiev


Kaštier po roku opäť s medailou z Majstrovstiev SR družstiev

V sobotu 5. Októbra 2013 sa v Banskej Bystrici konali Majstrovstvá SR družstiev starších žiakov. Súťaže sa zúčastnilo 5 tímov: JC ZŤS Martin, Sparta Považská Bystrica, STU Bratislava, Dukla Banská Bystrica,1. JC Pezinok.

Súťaž družstiev starších žiakov aj napriek tomu, že nebola veľmi početne obsadená priniesla ukážku vyspelosti žiackeho juda. Suverénne bez prehry prešiel  súťažou tím STU Bratislava, keď ani raz nezaváhal a vybojoval si titul Majstra SR v družstvách starších žiakov.

Na súťaži štartoval aj náš starší žiak Matúš Kaštier v hmotnosti do 55 kg. Matúš nastúpil na hosťovanie za tím JC ZŤS Martin. Spolu s ním sa na úspechu podieľali chlapci z klubov juda zo Žiliny a Považskej Bystrice. Počas súťaže zviedol náročné zápasy. V prvom zápase s STU Bratislava po miernom zaváhaní získal YUKO, ale po nasledujúcej chybe zápas prehral. Po tejto prehre sa ale dokázal vzchopiť, keď v ďalšom stretnutí súpera z Považskej Bystrice hodil IPPON SEOINAGE po ťažkom boji na IPPON. V Poslednom stretnutí nastúpil proti skúsenému súperovi z Dukly Banská Bystrica a tiež po vyrovnanom začiatku Matúš vyhral škrtením na IPPON.

Náročnosť stretnutí poukazuje aj to že tím JC ZŤS Martin delilo skóre s Duklou Banská Bystrica 5 bodov. Ale aj napriek tomu po 2 víťazstvách na veľkú radosť starších žiakov a trénerov obsadili 3.miesto.

Matúšovi patrí poďakovanie a pochvala za to, že aj napriek dvojtýždňovej maródke zmobilizoval sily a vybojoval si bronzovú medailu.

Výsledky družstiev: 

1. Judo club STU Bartislava
2. Dukla Banská Bystrica

3. Judo club ZŤS Martin


                                                                                                              Vypracoval: tréner Peter Izák

https://plus.google.com/photos/107925606969767141025/albums/5934331633559025153