Judisti 1. Judo klubu Prievidza úspešní na súťaži v Slovinsku


Judisti 1. Judo klubu Prievidza úspešní na súťaži v Slovinsku

V dňoch 15. Marca a 16. Marca 2014 sa v slovinskom meste Murská Sobota uskutočnil XV. Ročník medzinárodného turnaja o pohár mesta Murská Sobota v jude kategórie žiakov a žiačok, juniorov.Turnaja sa zúčastnilo 300 chlapcov a dievčat z Maďarska, Poľska, Slovinska a nášho klubu juda zo Slovenska.

Možnosti štartovať na XV. Ročníku medzinárodného turnaja v jude napomohla finančná podpora na rozvoj juda od Mesta Prievidza. Zároveň sponzoring fitnes Centra NORTH GYM Prievidza.

Medzinárodného turnaja sa 1. Judo klub Prievidza zúčastnil už po druhý raz. Po úspešných výsledkoch v roku 2013 sa vedenie 1. Judo klubu Prievidza rozhodlo aj pre štart v roku 2014.

Veľkou nádejou na úspešné umiestnenie bol štart  našich judistov Jakuba Halenára a Matúša Kaštiera v kategórii juniorov. Obaja sú vekom ešte dorastenci, a zdalo by sa že v kategórii juniorov sa nepresadia. Opak však bol pravdou.

V hmotnosti do 55 kg štartoval Matúš Kaštier. Matúš mal náročné vylosovanie, Judistu zo Slovinska a z Bosny - Hercegoviny. V prvom zápase  z judistom z Bosny napriek tomu že súper bol starší a mal oveľa viac skúseností, Matúš bol súperovi rovnocenný súper a zápas prehral v samom závere. Prehru si vynahradil v zápase so Slovincom ,keď súpera porazil na páčenie. Matúš v hmotnosti do 55 kg obsadil 2. Miesto.

V hmotnosti do 81 kg štartoval Jakub Halenár. Jakub vybojoval dva rovnocenné zápasy , keď sa o víťazstve rozhodlo až v samom závere. Jakub v hmotnosti do 81 kg obsadil 5. Miesto.

V kategórii starších žiakov  v hmotnosti nad 66 kg štartoval Vladimír Šarközy. Vlado napriek tomu že štartoval v pre neho netradičnej hmotnosti bojoval a zvíťazil nad súpermi zo Slovinska. V hmotnosti nad 66 kg obsadil 7. Miesto.

Výsledky jednotlivcov:

Juniori

Hmotnosť do 55 kg:                                       2. Matúš Kaštier

Hmotnosť do 81 kg:                                       5. Jakub Halenár

Starší žiaci

Hmotnosť nad 66 kg:                                     7. Vladimír Sarkozy


https://plus.google.com/photos/107925606969767141025/albums/6001510290627592049